27 de desembre del 2010

Antologia Pàmias

La vida és una incertesa permanent. És el que ens angoixa i, alhora, el que ens alimenta. Ho sap molt bé el poeta Jordi Pàmias i ens ajuda a reflexionar-hi contínuament a través dels seus versos. D'aquí l'encert del títol de l'antologia "Incerta vida" que li acaba de publicat l'editorial AlfaZeta. Un recull de poemes a cura de Txema Martínez i pòrtic de Sebastià Alzamora, que repassa la trajectòria de Pàmias des dels seus inicis, fins a l'obra més recent. Un regal de Nadal que ens permet recuperar poemes com "La meva casa" i seguir-ne les reformes d'una poètica a què l'autor s'ha mantingut fidel, sense que això l'impedís evolucionar.

Un antologia oportuna, que no oportunista, que permetrà l'aproximació dels lectors a un dels poetes catalans més brillants de pes darreres dècades. Un compendi del bo i millor per a aquells que ja el segueixen i han perdut l'oportunitat d'adquirir algun dels seus llibres.

Més que una nota mereix l'edició d'AlfaZeta. Una portada sòbria i elegant, tapa dura, bon sagnat. Un volum, el segon de la col•lecció Orió que va encetar amb Pere Rovira, que fa justícia al contingut. Excepcional, en poesia, per als dies que corren. Tan incerts.